Irriterende cellofan

Hvordan fungerer du?

kender du det system du oplever verden igennem? Hvor stor er din andel i skabelsen af virkeligheden?

Et oplevelsessystem i 3 dele..
Her et af mine yndlingseksempler:
Jeg sidder i biografen og er ved at sprænges af irritation. Der sidder en bag ved mig og rasler med en slikpose.

Den situation kan ses fra forskellige vinkler:
1.Fra opleverens vinkel (1/3 del af systemet).
Min oplevelse ser ud til at komme fra det som sker ude i verden, og jeg reagerer på det jeg ser. Min irritation ser ud til at kommer fra en person med en hånd i en cellofan pose, så der skal holdes op med at rasle!

2. Fra opleverens og observatørens vinkel (2/3 dele af systemet).

Min oplevelse er at mine egne tanker om en irriterende situation spiller ind her. Jeg prøver at styre mine tanker, og på at skabe nye rammer for situationen. Min irritation kommer fra de tanker jeg har om hånden i slikposen, så enten skal hånden op af slikposen, eller også så skal jeg få hold på mine tanker.

3. Fra skaberen, opleveren og observatørens vinkel (3/3 dele, altså hele systemet)

Alt hvad jeg ser, hører, rører, smager, og lugter, alt det jeg lægger mærke til, alt det jeg er bevidst om, bliver oplevet igennem et filter af min egen tankevirksomhed.

Jeg er her, og hele min virkelighed, og mine ideer om mig selv, er skabt af Tanker, med stort T. Jeg mærker effekten af den proces fra øjeblik til øjeblik. Min irritation har intet med hånden i slikposen at gøre, men alt at gøre med det indre tankeflow som jeg oplever verden igennem. Når jeg ser det, så er der intet jeg, eller nogen anden skal gøre for at få det bedre. Det sker af sig selv.

Hvad er konsekvensen at både være oplever og skaber og tilskuer til den menneskelige oplevelse?
Når vi ser hele sandheden af hvad vores oplevelsessystem er lavet af, og ikke kun en tredje del af det, så er vi ikke længere kun opleveren, men vi er også skaberen og observatøren. Tanker og følelser bliver observerbare fra et “højere” eller “dybere” niveau. Som observatør er vi, per definition, separate fra vores tanker og følelser.

Vores menneskelige oplevelse bliver skabt i os, men vi har ikke ansvaret for den. For vi aner ikke hvordan vi “gør”. Vi har ikke evnen til at stoppe flowet af tankeenergi.

Vi kan enten opleve det vi oplever, som om at det virkelig sker der ude i verden, eller vi kan observere det som den personlige indre skabelse det faktisk er. Vi kan være i illusionen eller i sandheden. Og vi kan hoppe frem og tilbage flere gange om dagen.

Det er spændende at være menneske

Varme tanker

Maria

 

Facebook
Twitter
LinkedIn