Din sande natur

Din Sande Natur

DIN EGEN SANDE NATUR……….hvad er den?

Er der en følelse af at den måde du har levet livet på indtil nu, ikke føles helt som det skal?
Synes du at der mangler der nogle brikker, der er noget der skal fikses eller noget du lige skal lære, før det hele falde på plads?

Så er du ikke alene.

Hvorfor er der mange af os der har løbet rundt som blodhunde og prøvet at finde det kursus, den teknik, det der først skal heles, det personlighedstræk, det forhold, det job eller den hobby der får det hele til at falde på plads? Og ikke nok med det, så har vi faktisk forstået noget af det der med at vi kun lever i dette øjeblik……..men hvad hjælper det?
Vi ser et fantastisk citat på nettet eller hører noget der virkelig giver mening på et nyt kursus og vi føler at nu har vi det der skal bruges……men det varer ikke ved.

Hvorfor?

Der er to ting sammenhæng som står frem:
1. Vi er ikke i kontakt med vores egen sande natur.
2. Vi har kigget i en helt forkert retning efter løsningen

1. Din sande natur er den måde netop du oplever verden på, som den person du er. Desværre er det ofte sådan at du tager andres personlige løsninger og prøver at få dem til at passe til dig selv. Det virker ikke særligt godt i længden. Du har kigget udad i stedet for at kigge indad på det system som du oplever verden igennem.

2. Hvis nu vi har et oplevelses system som er sammensat af vores Sind, Bevidsthed og vores Tankevirksomhed, så har vi som mennesker misforstået hvor vi skal kigge i det system for at finde løsningen der får os til at ‘komme hjem til os selv’. Mange af de processer som vi lever i er faktisk usynlige….eller rettere de skal udpeges før vi får indsigt i dem.

Et par eksempler på noget tilsvarende er at:
Vi har fået indsigt i bakteriernes princip fordi det er blevet udpeget for os, selvom vi ikke kan se dem.
Vi har også fået indsigt i at jorden er rund selvom vi kun selv har bevis på at den er rimelig flad.
Det er jorden der spinner rundt og ikke solen ‘der står op og går ned’, selvom det ser sådan ud.
Vi har også fået en kropslig indsigt i tyngdekraften, selvom den er usynlig for os. Som små børn skulle vi lige lære hvordan man lærte at bevæge sig rundt, hvordan man holder sit hoved på plads, og hvordan man går op og ned af trapper. Når det er på plads så tænker vi sjældent på tyngdekraften.

Vores oplevelsessystem er en del af en drivkraft. Noget der er i bevægelse ligesom vores hjertebanken og vores vejrtrækning. Jeg ser det lidt som 3 bølger der flyder igennem os, men det er mit personlige billede. Der er ingen der kan se sit sind, bevidsthed og tankevirksomhed og ved hvor de kommer fra (man kan se elektriske impulser i hjernen, men det forklarer ikke den kreative kompleksitet vores oplevelsessystem har).
Fordi processerne er usynlige for os, så kan man sige at vores oplevelsessystem har en spirituel natur.
Hvad betyder det for os og hvordan vi har det?

Hvis vi sammenligner vores oplevelsessystem med vejrsystemet, så er det at fokusere på en tanke det samme som at fokusere på et dårligt vejr. Det er unødvendigt at bruge energi på det, fordi hvis vi kigger efter, så kan vi se at skyerne hele tiden er i bevægelse imod nogle nye former. Vi ved at det bliver godt vejr igen. Vi ved også at i bund og grund så kan vi faktisk leve et dejligt liv ligegyldigt hvordan vejret er. Det samme gælder vores forhold til vores tanker. Hvis vi ikke fokusere så meget på indholdet af vores tanker som en instruktion til noget vi skal gøre eller som værdifuld information om hvem vi er, så kan vi leve i velvære ligegyldigt hvilket slags ‘tankevejr’ der blæser igennem vores oplevelsessystem.

Vores tanker fortæller os ikke noget om hvem vi er. For vi er den som indholder vores tanker, ligesom himmelen ikke er vejrsystemet, men det som indeholder det.
Fordi vi har en krop med sanser så mærker vi vores tanker i kroppen. Faktisk lever vi kun i følelsen af vores tanker. Så vores følelser fortæller os om kvaliteten af de tanker som ‘blæser’ igennem vores oplevelsessystem i øjeblikket.

I stedet for at prøve at fikse en følelse, og f.eks. gøre den mere positiv, så kan man kigge på hvor ens oplevelse kommer fra:

Kommer oplevelsen (tankerne/følelserne) fra den ydre situation? Nej, det er umuligt (hvis det var rigtigt ville vi alle føle det samme i de samme situationer). Kommer den fra mine egene tanker i øjeblikket. Ja, det gør den. Hvad skal jeg så gøre?

INGEN TING.

Ja du læste rigtigt. Du behøver nemlig ikke at gøre noget, fordi ligesom tordenvejret forsvinder af sig selv, så forsvinder din negative oplevelse uden at du behøver at skulle ‘ind over’ og gøre noget. Faktisk, jo mindre vi gør jo hurtigere kan vi komme tilbage til vores medfødte velvære. Når man ser at det ikke er et problem at føle sine tanker, at det er menneskeligt, så blæser dit indre vejrsystem nye tanker ind som skaber nye følelser. Det er at kende sin egen sande natur og leve i harmoni med den man er.

Om så det eneste, folk lærte, var at ikke være bange for deres oplevelser –
ville det alene ændre verden
Sydney Banks

Varme tanker


Maria

 

Facebook
Twitter
LinkedIn