Din indre sikkerhed

Din Indre Sikkerhed

Leder du efter garantier hvor de ikke findes? Vil du vide hvor din følelse af sikkerhed faktisk kommer fra?
Leder du efter sikkerheden udenfor dig selv i et job, et forhold eller en position?
Det er ikke her nogen af os finder den, selvom det nogengange kan føles sådan. Det ser også ud som om at jorden er flad, men det ved vi at den ikke er. Ligeledes er der nogle misforståelser om hvor vores oplevelse af livet kommer fra. Det ser ud som de kommer fra en retning men det er faktisk en hel anden.180 grader modsat.
Hvordan kan jeg være sikker på det?

Vi ved at det ikke er teddy bjørnen der giver børn tryghed. Hvis det var bjørnen og dens træuld der gjorde det, så ville alle føle tryghed ved at kramme den og vi ville aldrig give slip på den. Tryghed, sikkerhed, glæde og klarhed (og alle de andre følelser) kommer indefra. Teddy bjørnen er et signal til at give slip på den misforståelse der stresser os i øjeblikket. Alt det vi leder efter kommer nemlig indefra.

Et job (en voksen teddy bjørn) kan virkelig se ud som om at det har kraften til at give os den samme trygge følelse som bjørnen gjorde i vores barndom. Så ser det ud som om at hele vores lykke og tryghed står spil hvis vi ikke får jobbet, og det er klart at det giver stress og nervøsitet.
Når det ser sådan ud for os, så vil vi gerne vide hvad der skal til for at få jobbet. Fordi hvis vi ikke får det så betyder det ………..  og …………. og andre frygtelige ting.

Vores hjerne køre på fuld styrke og tankerne og følelserne vælter ind. Det er lige præcis den situation hvor det føles umuligt at få klarhed ind i systemet fordi det er overvældet af aktivitet. Så vi prøver endnu hårdere. Det er ligesom at træde på speederen på en bil der allerede kører alt for hurtigt. Eller at ryste en sne-kugle for at bedre kunne se figuren i den. Tag foden af pedalen og stop med at ryste kuglen.

Vi forlader os selv, ved at prøve at gætte på hvad der skal til for at få jobbet og hvad der sker hvis vi ikke får det. Vi prøver at regne ud hvordan man spiller rollen som den person man tror DE vil have. Hvad nu hvis man tog garantien på at man ville få jobbet helt af bordet ? Den har faktisk aldrig ligget der, ligegyldigt hvor meget man har prøvet at gætte på hvad der skal til, eller hvor meget man har bet og inviteret til hjælp udefra. Vi kan godt lade som om at noget udenfor os selv har ansvar for vores følelser, men i længden giver det mening at få indsigt i det system der ligger bag hvordan vi faktisk oplever livet.

Det er nemlig langt simplere: enten får man jobbet eller også så får man det ikke. Men hvad hvis man vidste at ens lykke ikke var afhængig af udslaget? Ville det ikke give en følelse af frihed? NU?
Så giver det helt mening at lægge fokus på hvad vores job egentlig er i en samtale, og lade det ligge som er helt udenfor vores kontrol. Vores job er at være os selv med alle de gaver og unikke talenter vi kan tilbyde, resten er op til universet.

Vi lever i et fantastisk system som gør at vi alle er kommet os over de situationer hvor vi har været i dårligt humør. Helt uden at vi skulle indover og gøre noget. Det samme gælder alle de andre følelser vi har. I stedet for at tage dem seriøse og tro at de fortæller noget vigtig om en selv eller at de har en kraft til at spå i fremtiden, så lad dem være. Lad dem være som en invitation man sagtens kan takke nej tak til. Når vi ikke tager dem seriøst så bliver de trætte af at hænge ud i vores system og så er der plads til nye friske tanker og følelser. Vores ur-natur er designet for klarhed og harmoni når vi ikke går ‘ind over’ og piller ved processen. Der finder vi vores indre garanti. Det er jo gode nyheder
Brian Cranston giver det samme tip til skuespillere der skal til audition her. Hold op med at hænge ud i Narnia (din fantasi) og find ud af hvad du har kontrol over. Læg dit fokus der. Held og lykke!

Varme tanker 

Maria

Facebook
Twitter
LinkedIn